Berberie and
Berberianden stammer oprindeligt fra de central- og sydamerikanske lande. Racen lever naturligt i tropiske klimaer, men trives også godt i koldere klimaer. Berberianden opdrættes hovedsageligt i Frankrig.
Berberianden er en flyvefugl, den kan stadig flyve, men dog i et begrænset omfang.
Hannen er ofte over dobbelt så stor som hunnen ved slagtning. Tradiotionelt kaldes hannen for Canard, mens hunnen kaldes for Canette. Canette slagtes efter 9 – 10 uger, hvor Canard først slagtes efter 10 – 13 uger.
Efter slagningen vokses anden, hvilket er med til at fjerne de fjerrester og dun som plukkemaskinen kan have svært ved at fjerne. Når anden er slagtet og vokset, luftkøles den med kold luft. Luftkølingen bevirker, at anden ikke optager ekstra vand og derfor er der mindre svind ved tilberedning.
Berberianden er lidt mørkere i kødet end f.eks. peking anden, og da berberianden oprindeligt er en flyvefugl, har den et større bryst og mindre fedt.
Berberianden har derfor ekstra meget brystfylde i forhold til en almindelig peking and
Find lækre og inspirerende opskrifter ved at klikke her.